You are here: Home / Reismogelijkheden / Reizen in gezelschap

Reizen in gezelschap

Gecombineerde ritten
Uw ritten met Regiotaxi Veenweide worden zoveel mogelijk gecombineerd uitgevoerd met die van andere reizigers. Daarom reist u niet altijd via de kortste weg. Hierdoor is Regiotaxi Veenweide goedkoper dan een reguliere taxi. Regiotaxi Veenweide wordt daarnaast aanzienlijk gesubsidieerd door de overheid, waardoor u niet de volledige kosten draagt.

Reizen met begeleiding / reisgenoot
Als u een Wmo-pas heeft dan mag u één persoon meenemen tegen Wmo-tarief, bijvoorbeeld een partner, vriend of een (klein)kind. Bij Regiotaxi Veenweide noemen we dit een sociaal begeleider. Andere passagiers die meereizen worden gezien als OV-reiziger en betalen het voor hen geldende OV-tarief.

Bent u in het bezit van een OV-begeleiders kaart? Dan mag u op vertoon van uw OV-begeleiderskaart één begeleider gratis meenemen.

Bent u Wmo-pashouder en heeft de gemeente u de indicatie ‘medische begeleider’ gegeven? Dan mag u alleen met een begeleider gebruik maken van Regiotaxi Veenweide. Zonder begeleider reizen met Regiotaxi Veenweide is voor u dan niet toegestaan.  Voor de medische begeleider is geen ritprijs verschuldigd.